Moodle tanácsadás, üzemeltetés, egyedi fejlesztések

Moodle

Mi a Moodle?

A Moodle nyílt forráskódú kurzuskezelő rendszer (CMS), más néven oktatáskezelő rendszer (LMS) vagy virtuális oktatási környezet (VLE). Szerte a világban nagy népszerűségre tett szert az oktatók körében, akik a programot tanulóik számára online dinamikus weboldalak létrehozására használják. Működtetéséhez valamilyen webszerverre kell telepítenie, amely lehet akár valamelyik számítógépük, akár egy internetes szolgáltató cég gépe.

A Moodle-projekt középpontjában az oktatók tanítást kezelő és támogató eszközökkel való ellátása áll, ugyanakkor a Moodle igen sokféleképpen használható:

  • a Moodle egyformán használható akár több ezer tanuló oktatására, akár egy általános iskolában, vagy akár a pedagógiát hobbiként űző amatőr számítógépén.
  • A programot számos intézményben működtetik teljesen online kurzusok megtartására, mások csak a tantermi oktatás kiegészítésére (vegyes oktatásra) használják.
  • Sok felhasználó előszeretettel támaszkodik a beépített tevékenységekre (pl. fórumok, adatbázis és wikik), melyek révén egy-egy témakörben összedolgozó tanuló közösségeket alakítanak ki (a szociális konstruktivista pedagógia szellemében), mások a Moodle-t elsősorban az ismeretanyag (pl. standard SCORM-csomagok formájában való) átadására, valamint felméréseken és teszteken keresztül az ismeretanyag elsajátításának ellenőrzésére használják.

 

A Pentaschool Oktatási Központban az elmúlt években több Moodle rendszert telepítettünk, megismertünk sok hozzáadható modult és a rengeteg lehetőséget, amit kínál, a remek teszt összeállítási lehetőségektől a video stream megvalósításáig.

Sok éves MOODLE tapasztalattal, profi, éles megrendeléseken edződött szakemberekkel vállaljuk leendő, Moodle alapú webhelyének megtervezését, kialakítását, illetve az Önök által végzett munkálatok során vállalunk tanácsadást, konzultációt is.

 

Bármelyiket is válaszják, nálunk akár az egész feladat oktatásként,
a szakképzési hozzájárulás terhére is elszámolható!