Rendszergazda képzések

rendszergazda

TCP/IP hálózatok, hálózati eszközök konfigurálása

A tanfolyamon résztvevő megismeri a számítógépes hálózatok elméleti alapjait, az alkalmazható technológiákat,tudja használni a helyi hálózatokban alkalmazott eszközöket és szolgáltatásokat, képes lesz megtervezni egy kisebb méretű TCP/IP alapú helyi hálózatot, alapszinten képes lesz hálózati hibák keresésére és lokalizálására. A képzés során egy hálózati szimulációs program segítségével a résztvevők alapszinten megtanulják a menedzselhető (pl.CISCO) hálózati eszközök konfigurálását is, olyan ismereteket szereznek, amiket CCNA vagy Network tanfolyamokon szoktak tanítani.

Részletek...

Windows Server 2012 R2

A tanfolyam alatt végignézzük az összes feladatot, ami egy gyakorló Windows szerver rendszergazdának napi munkáját kiteszi. A következő tanfolyamot Windows Srever 2012 R2 környezetben tartjuk.

Részletek...

Exchange Server 2010

Az Exchange Server tanfolyamon a hallgatók megismerkedhetnek az elektronikus levelezés alapjaival, és gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek a Microsoft alapú e-mail kliens/szerver rendszer működéséről. A tanfolyam elvégzése után képesek lesznek Exchange szervert telepíteni, klienseket beállítani, kis és közepes méretű mukahelyek levelezési igényeit megoldani, Exchange szerver 2007 és Exchange szerver 2010 környezetben egyaránt.

Részletek...

Linux rendszergazdai alapismeretek

A tanfolyam során megismerkedhet egy Linux disztribúció telepítésével, grafikus és karakteres felületen a rendszer konfigurálásával. A tanfolyam elvégzése után a résztvevő képes lesz a Linux-ot önállóan telepíteni, hálózatba konfigurálni, és azon a legalapvetőbb szerver szolgáltatásokat (fájl és nyomtató, DNS, Web, Levelező) alap szinten üzemeltetni.

A tanfolyam során használt disztribúció DEBIANRedHat Enterprise vagy CentOS, de külön kérésre egyéb terjesztés is szóba jöhet.

Részletek...

Linux haladó rendszergazda

A tanfolyam során elsajátíthatja egy Linux rendszergazda mindennapi munkavégzéséhez elengedhetetlen rendszer-konfigurálási ismereteket, a leggyakoribb hibák elhárítását. A tanfolyam ismeretanyagát Debian disztribúció használata közben sajátítják el a résztvevők, de külön vállalati igények szerint egyéb disztribúció is szóba jöhet, mint pl. RedHat Enterprise vagy CentOS.
A konfigurálás alapvetően karakteres felületen történik (editor használatával), de ismertetésre kerülnek a webes felületen keresztül történő konfigurálás lehetőségei is (Webmin). A tanfolyam elvégzése után a résztvevők képesek lesznek egy irodai hálózat kiszolgálására, Internetre csatlakoztatására és védelmére.

Részletek...

Vállalati levelezés Linux környezetben

A tanfolyam során a hallgatók LINUX környezetben, gyakorlatokon keresztül megismerik az elektronikus levelezés működését, a levelezéssel kapcsolatos szolgáltatásokat. A képzés végén képesek lesznek levelező szervert telepíteni, beállítani, üzemeltetni, és különböző típusú kliensek számára további szolgáltatásokat nyújtani, mint webes felületű levelezés, vagy spam és vírus szűrés.
Disztribúció: Debian GNU/Linux

Részletek...

Microsoft virtualizációs megoldások alapjai - Hyper-V

A tanfolyamon a hallgatók megismerhetik a Microsoft Windows Server Hyper-V virtualizációs technológiáját. Képesek lesznek a virtualizációra használandó hardver kiválasztására, a 2008 R2 szerver Hyper-V szerepkörének beállítására, virtuális gépek és virtuális lemezek létrehozására és a rendszerek lokális vagy távoli felügyeletére. Megismerhetik a különálló és ingyenes Hyper-V szerver kiadást, és annak felügyeletét, rövid betekintést kapnak a System Center Virtual Machine Manager (SCVMM) működésébe is. Részletek...

Samba-LDAP a gyakorlatban

A tanfolyam során hallgatóink a gyakorlatban is megismerhetik, hogy Windows kliensek számára hogyan készítünk PDC-t(Primary Domain Controller) és Samba szervert egy Debian Linux-ot futtató kiszolgálóból. A központi adminisztrációt OpenLDAP-al valósítjuk meg. Mevalósítjuk a csoportházirendet, és a központi profilt is. Végeredményül egy központilag karbantartott és felügyelt fájlszervert kapunk. Részletek...