Wordpress képzések

Drupal
A Pentaschool Oktatási Központban próbálunk alkalmazkodni a trendekhez. Eszerint az új honlapok jelentős többsége valamelyik nyílt forráskódú CMS rendszer segítségével készül. Emiatt úgy döntöttünk, hogy 2012-től Wordpress tanfolyamokat is szervezünk. A kínálatot itt is hasonlóan képzeljük, mint a Drupal vagy a Joomla tanfolyamoknál, azaz bevezető szinten, majd sablonkészítés-módosítás szinten, végül fejlesztés szinten. Próbáljuk mindezt nyújtani a tőlünk megszokott szakmai és árszínvonalon.

 

Wordpress webmester

Szeretne Ön gyorsan és egyszerűen professzionális web helyeket készíteni, kezelni? Akkor érdemes megismerkednie egy korszerű tartalomkezelővel! Igen, ilyenből több is elérhető (Drupal, Joomla, Wordpress, stb.), de az utóbbi néhány évben a Wordpress minden vetélytársát maga mögé utasítva piacvezetővé vált. Hogy miért? Ezt önmaga is megtapasztalhatja a tanfolyam során!

A Wordpress tanfolyamon megismerheti, hogy hogyan lehet ezt a tartalomkezelőt telepíteni, beállítani, alapszinten testre szabni. Megmutatjuk, hogy a rendszer mit tud alapból, és milyen sok mindenre vehető rá a rengeteg -akár- ingyenes bővítmény segítségével. Kiemelt figyelmet fordítunk a keresőmotor optimalizálásra (erre az oktató személye a garancia), így többféle Google szolgáltatás használatát is megismerjük, valamint integráljuk azokat.

Természetesen a közösségi média is a tanfolyam fókuszában lesz. Elhelyezünk Like és a megosztás gombokat, posztolunk a Facebook odalunkról a honlapunkra, a honlapunkról a Facebook oldalunkra, valamint beágyazzuk a webáruházunk tartalmát Facebook oldalunkba önálló menüpont formájában.

Természetesen terítékre kerülnek a legérdekesebb bővítmények is. Segítségükkel megtanulhatja, hogy alapszinten hogyan tudja a WordPress megjelenését a saját igényeire formálni, és hogy milyen biztonsági óvintézkedéseket kell tennie, hogy megvédje honlapját a hekkertámadásoktól.

A tanfolyam vidám hangulatú, interaktív, így az első néhány órát követően a hallgatók kérdéseire és konkrét problémáik megbeszélésére is bőven jut idő.

A tanfolyam során használható saját notebook is, és rendelkezésre bocsájtunk egy olyan fejlesztői webtárhelyet is, ahol a tanultakat azonnal ki is próbálhatja!

Részletek...

WordPress Sminkmester

A WordPress tartalomkezelő rendszer számos gyárilag beépített sablonnal rendelkezik, és ha ez valakinek nem lenne elég, akkor az internetről további ingyenes vagy fizetős sablonokat is le tud hozzá tölteni. Vannak azonban olyan webfejlesztési projektek, amikor ezek a sablonok valamilyen oknál fogva mégsem alkalmasak teljesen a készülő honlaphoz. Például az egyik ilyen eset lehet, ha egy már meglévő, statikus (azaz nem tartalomkezelő rendszerre épülő) honlapot szeretnénk WordPress-re átültetni úgy, hogy az arculat alapjaiban ne változzon meg. Ilyenkor jöhet szóba egy saját fejlesztésű, egyedi WordPress sablon elkészítése.

Tanfolyamunk célja, hogy a hallgató képes legyen önállóan WordPress sablonokat kialakítani. Akár egy meglévő webarculat alapján, akár teljesen nulláról kiindulva. A tanfolyam fókuszában a WordPress sablonokkal kapcsolatos alapszintű ismeretek elsajátítása áll, de érinti az arculatfeldolgozással (sitebuilderi teendőkkel) kapcsolatos ismereteket is. A képzésnek nem célja, hogy professzionális sablonok elkészítéséhez szükséges mély webprogramozói ismereteket adjon, de azért a szükséges mértékben a HTML, a CSS és a PHP nyelvekkel kapcsolatos alapvető ismeretkört is bővítheti.

Részletek...