Drupal tanfolyamok

Drupal
A Pentaschool Oktatási Központban a Drupal oktatása a 4-es verzió óta zajlik. Eleinte Hojtsy Gábor (Goba), majd Palócz István (PP) vezette a tanfolyamokat. Törekszünk arra, hogy oktatóink elismert és aktív tagjai legyenek a Drupal közösségnek, hogy tanfolyamainkon, tréningjeinken a lehető legaktuálisabb tananyagot lehessen elsajátítani.

A Drupal tartalomkezelo rendszer (portálmotor) segítségével különösebb programozói ismeretek nélkül színvonalas és hatékony adatbázis alapú portálokat fejleszthetünk. Számos tartalomkezelo közül a Drupal stabilitásával, testre szabhatóságával, bovíthetoségével és biztonságosságával emelkedik ki.

Amiért érdemes a Drupal-t választani:
  • Rövid ido alatt, költséghatékony, professzionális weboldalak alakíthatóak ki a rendszer használatával
  • Szabadon felhasználható, nyílt forráskódú rendszer, több tízezer fot számláló közösséggel.
  • A hazánkban és a világban is az egyik legelterjedtebb tartalomkezelo rendszer
  • Biztonsága kiemelkedo
  • Modulok felhasználásával, a legkülönfélébb funkciókkal láthatjuk el weboldalunkat
  • Alkalmas céges weboldalak, közösségi site-ok, személyes blog-ok, intranet alkalmazások, webáruházak és még számtalan más egyéb web-es megoldás kivitelezésére
  • Keresobarát rendszer (SEO/SEM), jó találati helyezéseket eléro oldalak készíthetoek vele
  • Hazai elterjedtsége miatt az alaprendszeren kívül sok modul magyar fordításai is elérheto

A Drupal használatához, kérdéseink megválaszolásához nagy segítséget kaphatunk az aktív, magyar közösségi portálon.

Drupal képzésünket három modulra bontottuk, hogy minél jobban ki tudjuk szolgálni a speciális igényeket. Az elsot nemes egyszeruséggel mindenkinek, a másodikat elsosorban a vizuális tervezés és kivitelezés iránt (is) érdeklodoknek, a harmadikat pedig a programozóknak ajánljuk.

 

Drupal webmester

A képzés során a hallgatók elsajátítják a Drupal 7 rendszer telepítését, biztonságos üzemeltetését és testre szabását, valamint képesek lesznek a meglévő szolgáltatások használata mellett az igények szerinti bővítésre és a honlap megjelenésének megváltoztatására modulok, illetve sminkek segítségével.

A modul elvégzése után a hallgató képes lesz a Drupal tartalomkezelelő rendszer segítségével korszerű, rugalmasan bővíthető céges/szervezeti honlapok megtervezésére és megvalósítására, vagy a megvalósítás koordinálására a Drupal tartalomkezelő segítségével. Képes lesz a fejlesztési lehetőségek/területek meghatározására, egyéni fejlesztést igénylő feladatok irányítására, külső fejlesztő bevonásával.

Részletek...

Drupal sminkmester

A képzés célja, hogy a hallgató Drupal 7 rendszerekhez önállóan képes legyen arculatokat feldolgozni, kialakítani. Az oktatásban fókuszában a Drupal sminkek és azzal kapcsolatos ismeretek elsajátítása áll, de a képzés érint alapvető arculatfeldolgozással (sitebuilderi teendőkkel) kapcsolatos témaköröket is. A képzésnek nem célja, hogy mély programozói ismereteket adjon, de érinti a Drupalon kívül a HTML, CSS, PHP és JavaScript ismeretkörét is.

Részletek...

Drupal programozó tanfolyam

A modul elvégzése során a hallgatók megismerik a Drupal 7 rendszer felépítését, működését fejlesztői/programozói szempontból. Ezáltal képesek lesznek a Drupal portálmotort, mint alkalmazás-fejlesztő keretrendszert használni.

Megtanulják, hogy hogyan készíthetnek saját kiterjesztéseket a rendszerhez, vagy hogyan tudnak a Drupal alaprendszeréhez (felhasználó, tartalom, form stb. kezelés) kapcsolódva, azon módosításokat eszközölni.

Részletek...